Welke Usenet provider?

Geplaatst op 2015-02-22 - 15:12:49

Bij het kiezen van een usenet provider moet je op veel zaken letten.

Er zijn veel usenet aanbieders en ze hebben vaak allerlei leuke deals waardoor het kiezen van de juiste usenet pakket en usenet provider een stuk lastiger wordt. Hier krijgt u antwoord op de vraag welke usenet provider u moet kiezen.

Usenet pakket kiezen

Begin eerst bij wat u nodig heeft, belangrijke items zijn:

  • Wat is mijn Internetsnelheid
  • Vind ik privacy belangrijk
  • Eerst de provider uitproberen
  • Download ik vaak of af en toe
  • Zoek ik een fill sever of een primaire usenet server

Internet snelheid

Het is belangrijk dat u weet welke Internetsnelheid u thuis heeft. U wilt een pakket kiezen dat ook past bij de snelheid. Als u thuis een Internetsnelheid van 120MB heeft, dan heeft het geen zin om een usenet pakket te kiezen wat lager is.

Vind u pricacy belangrijk?

Als u privacy bij een Usenet provider belangrijk vind, dan moet u een usenet provider kiezen die daar ook voor staat. Wij vinden namelijk dat de site in SSL (groen balkje of groen https vermelding in de url balk) al een belangrijk item, hieruit blijkt dat de usenet provider al enigzins moeite doet om de gegevensoverdracht tussen u en de website te beveiligen.

U dient tevens te kijken of de usenet provider de gegevens van wat u download niet ergens logged of andere zoek activiteiten opslaat.

Gebruikt de usenet provider uw gegevens om door te verkopen aan derden? Dan is dit een belangrijke eigenschap om een afweging te maken of u deze provider wilt kiezen.

Gratis usenet proefversie

Het is raadzaam om de usenet provider eerst gratis uit te proberen. Dan weet u ook of u de snelheid haalt en of u de bestanden die u zoekt ook daadwerkelijk er op staan. Wij hebben een overzicht gemaakt van usenet providers met een Gratis Usenet trial.

Veel downloaden of incidenteel?

Als u vaak download is het raadzaam om een Flat account af te nemen, hier betaald u per maand voor een bepaalde snelheid en kunt u ongelimiteerd downloaden.

Download u incidenteel dan is het verstandig om een block account af te nemen. Let wel op dat de block account dan voor een onbeperkte tijd geldig is.

Fill server of primaire usenet server?

Wanneer u al een primaire usenet server heeft, dan kan het zijn dat niet alles compleet binnen gehaald wordt. U kunt het beste een Usenet provider nemen die niet bij dezelfde leverancier zit (TIER1). U dient het beste een block account af te nemen, deze is ideaal voor fill vanwege de incidentele aanvulling en dat het onbeperkt geldig is. Wij hebben hier een Usenet Provider Lijst gemaakt met hun leveranciers (TIER1).

Welke Usenet provider?

Zoals u ziet is het belangrijk dat u naloopt wat uw wensen zijn. De bovengenoemde punten zijn naar onze mening het belangrijkste voor de keuze van een usenet provider en pakket.


, ,

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image