Het nieuwe usenet anno 2019

Geplaatst op 2018-09-27 - 15:00:40

Het lijkt afgelopen maanden wat rustiger te zijn met usenet. Zo zie je minder aanloop op diverse fora, maar ook de usenetproviders concurreren met prijzen. Maar niks is minder waar. Usenet is op het moment het snelst en betrouwbaarder dan andere opties.
De consument weet nu meer en is technischer dan voorheen, de kinderjaartjes zijn voorbij.

De moordende concurrentie door de usenet providers lijkt battle van het nieuwe usenet dat goed is voor de consument zou je zeggen, echter is dit niet helemaal waar. De grootste backbone provider Highwinds heeft talloze usenet providers en resellers die de strijd aangaan met andere providers die niet bij Highwinds zitten. Je alle kanten uit met retentie, snelheid en ook de support is er in vele smaken. Wat veel usenetgebruikers niet weten is dat ze vaak bij twee Usenetproviders een pakket aanschaffen en achteraf op dezelfde backbone blijken te zitten en dus bij Highwinds.

De highwinds resellers (zie provider lijst) hebben allemaal een hoge retentie, maar zijn razendsnel met DMCA. Nu kan je een indexer gebruiken, maar dat is ook niet altijd een pretje. De lijsten zijn erg dynamisch en vele vallen af of je komt er niet bij.
Op dit moment zijn dit de meest populaire gratis index sites:

Newznab – Free, but not quite as reliable as NZB Finder
UsenetHub – Free, but not quite as reliable as NZB Finder

Anno 2019 het nieuwe Usenet

Het nieuwe usenet is dus dat je beter kan kiezen naar een kwalitatieve goede usenet provider die op de backbone van Cheapnews of XS News zit aangesloten. De kwaliteit van het Usenet is goed en support van deze twee providers zijn kwalitatief en snel.
Retentie is geen belangrijk item meer, immers zijn er providers met bijna 4000 dagen retentie. Dit heeft weinig zin aangezien de meeste zoekopdrachten om nieuw materiaal gaan.


Reageer op dit bericht

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image