Usenet provider Cheapnews 2019 review

Geplaatst op 2019-09-04 - 10:58:38

Cheapnews is een Usenetprovider met roots in Nederland. Deze Usenet provider staat bekend om premium Usenet en bestaat al sinds 2009. Cheapnews heeft servers in Amsterdam en Duitsland staan, waardoor dit een uitstekende Usenet provider is voor de Europese en West-Amerikaanse markt.
In deze review testen we de snelheid en kwaliteit van Cheapnews en levering van diensten.

Cheapnews producten
Cheapnews is een Usenet-provider die zich volledig richt op het faciliteren van snelle en stabiele Usenet-toegang tot maar liefst 1200Mbit (1.2Gbit) De service is nog niet zo populair in bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, dit komt omdat Cheapnews andere concurrenten heeft in de Verenigde Staten.

Cheapnews biedt een compleet aanbod, namelijk Usenet en premium VPN (PureVPN) als aanvullende service. Via de servers van Cheapnews kunt u nieuws, films, series, muziek en software downloaden.
Met een Cheapnews, krijgt u voordelig toegang tot alle nieuwsgroepen, van waaruit u bestanden kunt downloaden die gedurende meer dan 1500 dagen zijn opgeslagen. Het serverpark wordt uitgebreid en de retentie loopt op tot 2500 dagen. Via Cheapnews kan je de usenetdienst met 40GB gratis testen, dit doe je dmv het proefaccount dat automatisch verloopt als je niet besluit om verder te gaan.

Cheapnews in het kort:

  • Gratis 40GB proefaccount
  • 1500+ dagen retentie.
  • Bestandscompleetheid (99,99%)
  • SSL-codering: Cheapnews biedt de mogelijkheid om uw downloadverkeer te coderen met een 256-bit coderingsprotocol.
  • Snelle servers met downloadsnelheden van 1000Mbit.
  • Servers in Europa.
  • Privacyregelgeving; geen logboeken, alleen authenticatie en verbruik (bij afname van een abonnement en/of product)
  • Software ondersteuning: CouchPotato, Sickbeard en Sonarr
  • Support in het Engels, Duits en Nederlands

Cheapnews producten
Cheapnews biedt 2 verschillende usenet-pakketsoorten. Welk pakket het beste bij u past hangt af van hoe snel u wilt downloaden en wat u nodig heeft. En u moet kiezen of u een prepaid-pakket of een maandelijks abonnement wilt.
Het maandelijkse abonnement is veruit het meest voordelige pakket in termen van functies en prijs. Er zijn echt nadelen ten opzichte van het maandelijkse prepaid-pakket, omdat het maandelijkse abonnement van € 7,00 gewoon op elk gewenst moment kan worden geannuleerd. Dit is het pakket waarnaar u zou moeten streven. U kunt een maandelijks prepaid account nemen, of een block account. Een block account is interessant als u niet zoveel download.

Downloaden met Cheapnews
Wanneer u zich registreert voor een account bij Cheapnews, wordt u gevraagd om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Deze inloggegevens kunnen worden gecombineerd met het onderstaande serveradres om verbinding te maken met de nieuwsservers van Cheapnews. Zoeken naar bestanden op Usenet kan met een Usenet-zoekmachine (nieuwslezer), zoals: Spotnet. De verbindingsinstellingen (serveradres) voor de Cheapnews is als volgt:

Servers: new.cheapnews.eu of block.cheapnews.eu voor block account gebruikers.
Poorten: 443 met SSL of 119 zonder SSL

VPN
Cheapnews biedt haar gebruikers de PureVPN-service. Het gebruik van een VPN is een noodzaak voor iedereen die waarde hecht aan hun online privacy en veiligheid. Dus als u voor Cheapnews kiest, kunt u heel simpel samen met usenet -tegen een gunstiger tarief- uw VPN bijbestellen.

Cheapnews haar privacybeleid en de beveiligingsfuncties op orde en biedt premium VPN aan haar klanten (via een derde partij), zodat de online privacy gewaarborgd kan worden.

Beveiliging en privacy Cheapnews
Cheapnews heeft een duidelijke privacyverklaring op de website. Op hun privacypagina geven ze aan dat tijdens registratie verschillende gebruikersgegevens worden opgeslagen, zoals gebruikersnaam, e-mailadres en informatie voor het gebruik en aangaan van een aobnnement. Cheapnews verklaart niet bij te houden welke nieuwsgroepen u bezoekt of welke bestanden u downloadt of uploadt. Al het dataverkeer kan worden beveiligd via SSL. Cheapnews verklaart wel dat justitie/overheidsinstanties hieraan zullen voldoen. Echter zal in de praktijk dit vaak zal gebeuren. Aangezien er geen gebruikersactiviteiten opgeslagen worden, is er niet veel om over te dragen.

Cheapnews support
De klantenservice van Cheapnews is 24/7 beschikbaar. Dit betekent elke dag, non-stop. In tegenstelling tot andere Usenet providers, is Cheapnews dus wel echt 24/7 actief om haar klanten te helpen. Een reactie duurt gemiddeld, 4 uur. We zien vaker op diverse fora dat er reacties zijn binnen 30 minuten.

Cheapnews: snelheid
We hebben de snelheid van de Cheapnews-servers getest met een SSL-verbinding. We testen het liefst met SSL omdat we van mening zijn dat de extra beveiliging die SSL biedt een zeer welkome aanvulling is bij het gebruik van Usenet. De snelheid waarmee we bestanden konden downloaden van de Cheapnews was vergelijkbaar met de maximale snelheid van van onze eigen internetverbinding, die 1000Mbit. De verbinding was stabiel en alle bestanden zijn gewdownload. In de dagelijkse praktijk zullen de meeste gebruikers helemaal geen problemen hebben qua snelheid. Dus vanuit Nederland zijn snelheden absoluut prima, voor gebruikers van buiten Europa, met name richting Azie, kunnen de downloadsnelheden worden beïnvloed door de afstand van hun internetverbinding tot de Cheapnews servers.

Is Usenet provider Cheapnews de juiste keuze?
Cheapnews is een betrouwbare Usenet provider met snelle servers en download compleetheid. Qua downloadsnelheden zit Cheapnews goed want met 1000Mbit kan je prima een bestand downloaden. Er is een ruimte keuze in abonnementen en block accounts. Voor wie veiligheid en online privacy een ding is, kan er gemakkelijk premium VPN bij besteld worden dat op drie apparaten gelijk geinstalleerd kan worden. Cheapnews heeft zeer regelmatig acties, en hun 120Mbit jaaraccount kost slechts €35,-

Wij denken dat Usenet provider Cheapnews haar missie om goedkoop en kwalitatief Usenet aanbiedt, hoog in het vaandel heeft staan en raden wij Cheapnews ook aan.


Reageer op dit bericht

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image